oefentherapie Cesar

 

 

Wat is Oefentherapie Cesar ?

Heeft u pijnklachten of wilt u deze voorkomen?

Oefentherapie Cesar is van origine gericht op het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat.
Mensen lopen, staan, bukken, tillen en hebben een bepaalde werkhouding. Niet iedereen gebruikt daarbij het lichaam op een gezonde manier. Het bewegen gebeurt grotendeels onbewust en iedereen ontwikkelt zo zijn eigen gewoonten. Het kan zijn dat deze gewoonten niet goed zijn voor het lichaam en er voor zorgen dat spieren en gewrichten overbelast raken, waardoor pijnklachten kunnen ontstaan. Het kan onder andere gaan om rugklachten, nekklachten, hoofdpijn, bekkenklachten, maar ook om spanningsklachten of ademhalingsklachten.

Door verkeerd belasten, onderbelasting, pijn, arbeid, ziekte, zwangerschap, groei, stress ect. kan een disbalans ontstaan. Wij gaan altijd uit van ieders persoonlijke mogelijkheden. En houden rekening met wat de persoon zelf kan en wilin zijn eigen leef- en beroepssomstandigheden. De specialisaties staan elders op de website.

Werkwijze Tijdens de eerste behandeling is er een vraaggesprek plaats en kijken we naar de relatie tussen de pijnklachten en het houdings- en bewegingspatroon. Ook worden spierkracht, spierlengte en bewegingsmogelijkheden bekeken. Bij aanvang van de behandeling stelt de oefentherapeut samen met u een individueel behandelplan op. U wordt actief bij de therapie betrokken en leert de samenhang zien tussen uw klachten en lichaamshouding en beweging. U leert hoe u zelf uw klachten kunt beïnvloeden. Onder begeleiding van uw oefentherapeut werkt u aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en u brengt het lichaam weer in goede conditie. In het behandelplan kunnen werkomgeving (hoogte stoel en bureau), thuissituatie (stofzuigen, strijken), hobby's (sporten, tuinieren, klussen) aan de orde komen. indien nodig is er ook aandacht voor de ademhaling en het omgaan met stress. Door het toepassen van het geleerde gaat u gezonder te bewegen. Zo kunt u weer beter functioneren. Wij streven naar een blijvende gedragsverandering op het gebied van uw houding en beweging.